KLOSTERGATA 33
3732 SKIEN
Tlf: 35 52 16 15

Certified finishing stylister!

I vår salong bruker vi Redken. Vi elsker Redken! Redken har ikke bare utrolig gode pleieprodukter og styling, men de er også veldig gode på kurs. Tidligere i år var våre frisører, Trine og Lise, på et mer avansert kurs hos Redken i Oslo, for å ta den faglige kompetanse på tekniske ferdigheter innen hårstyling til neste nivå.

T og L 1

Første delen av kurset var på 2 dager, hvor de først fikk en detaljert gjennomgang av alle stylingproduktene, før det var å lære og trene på forskjellige teknikker på å rette og krølle hår. Disse teknikkene gir blant annet fine krøller med god spenst, som vil holde godt. Like viktig som teknikken er hvilke produkter man bruker. Det er utrolig viktig å bruke varmebeskyttende produkter før du gjør noe med håret. Det finnes mange forskjellige varmebeskyttende produkter, alt fra krem med lett hold til sprayer med godt hold. Hva du velger avhenger av hvilket resultat du ønsker.

Etter 2 intense dager med trening og læring var det tilbake til salongen igjen. Nå hadde de 1 mnd på å trene til den store eksamen. Eksamenen besto av en praktisk del og en teoretisk del, og det er minimalt med feil man kan ha for å bestå eksamen og dermed bli en Certified finishing stylist.

Etter 1 mnd med mye trening og pugging var Trine og Lise på plass i Oslo igjen, og denne gangen var det først litt gjennomgang på dag 1, før eksamen dag 2. Først var det en praktisk del, hvor man fikk forskjellige oppgaver (f eks å lage en spesiell type krøll), som man hadde en viss tid på å fullføre. Etterpå gikk sensorer over, og her kunne man ikke ha mange feil for å bestå. Så var det en teoretisk del, hvor det var mange spørsmål om produkter og hår osv. Her måtte man ha 80% riktig for å bestå.

T og L 3

Som vi regnet med så  BESTO flinke Trine og flinke Lise, og kan skryte av at de er Certified finishing stylister!!

T og L 2

Det vil fremover komme egne innlegg hvor vi skriver og viser de forskjellige teknikker vi har lært. Kanskje det kan være til inspirasjon for julebordfrisyren?

 

Legg igjen en kommentar